Előző posztomban  Leila osztotta meg gondolatait a new yorki tömeg-közlekedésről, most viszont jöjjön egy New Yorkban élő magyar, Rita, aki mintha kicsit másképp látná a helyzetet. Rita egyébként festőművész, érdemes az oldalát megtekinteni, és akár vásárolni is tőle.
http://www.bollarita.com/

 

NYCtrip: A new yorkiak elégedettek az MTA-vel?

Bolla Rita: Nekem az a tapasztalatom, hogy bár a new yorki vagy New Yorkban élő barátaim közt naponta legalább egy posztol valami negatívat az MTA-val kapcsolatosan Facebookon, tulajdonképpen azért legtöbben mind elégedettek vagyunk vele.

NYCt: Mit gondolsz erről a felmérésről?
http://secondavenuesagas.com/2010/12/14/mta-our-customers-are-quite-satisfied/
 
B.R: A felmérés nagyon jó, abszolút hitelesnek és hihetőnek tűnik számomra.
 
NYCt: Mik az MTA legnagyobb problémái?
 
B.R: A legnagyobb probléma a zsúfoltság és az alagutakban kialakuló forgalmi dugók, amik késést okoznak. Reggel 8 és délután 5-6 körül metróra szállni brutális, főleg most hogy 100 fok fölött van a hőmérséklet non-stop (kb. 40 körül Celsiusban), s a metró aluljárókban sem a szellőzés, sem a légkondi nem működik, és az emberek mint a heringek összetapadva izzadnak, sokan ténylegesen fizikailag rosszul lesznek. Ebből kifolyólag amúgy amikor végre megjön a légkondival felszerelt metrószerelvény és ha a második harmadikra végre sikerül bepasszíroznod magadat, már nem fog érdekelni, hogy a szerelvény valahol az alagút közepén elakad és 10 percet áll, mert legalább légkondiban vagy :) Csak arra kell figyelni, hogy csak minden második kocsiban van légkondi, szóval oda szállj, ahol többen vannak!
 
NYCt: Mit szeretsz az MTA-ben?
 
B.R: Amit én szeretek benne, az az hogy az emberek nagyon barátságosak (ez az egész városra jellemző) és türelmesek. Amikor a legkevésbé nem jön semmi vagy elakad az alagútban, vagy kínosan össze vagy nyomva valakivel, tutira lesz ott egy vicces figura aki megnevetteti a körülötte lévőket, vagy csak bárki akivel beszélgetsz arra a pár percre. Ez nem azt jelenti, hogy telefonszámot fogtok cserélni (persze lehet), csak azt hogy nem fog végig azon járni az eszed hogy mennyire kellemetlenül büdös az ember akivel intim közelségben vagy elakadva egy brutális méretű metropolis alatt. Plusz persze a metrózenészek, a legjobb partik mindig lent kezdődnek! Csak a pénztárcádra kell figyelned, mert én pl. hiába vagyok rohadt szegény, nem bírok nem adni egy-két dollárt. Majd látni fogod, a legrosszabb napodon felvidítanak, mexikói zenészektől, a lovagnak öltözött (plüss lóval!!) figurákon át, szerelvényen belüli táncosokig minden van és nagyon nagyon jó, minőségi előadások!
 
NYCt: Összehasonlítanád az MTA-t a BKV-val?
 
B.R: BKV-val összehasonlítva, az árak arányosan kb. ugyan azok, itt nincs diákjegy, az szar. Az MTA jóval koszosabb, ahogy egész New York jóval koszosabb Budapestnél, szóval ehhez kell egy szint, hogy elviseld, de engem 2 hónap India megtanított rá :) A kiírások nem teljesen logikusak minden esetben, szerintem könnyebben el lehet veszni mint Pesten, bár otthon is, pl. mikor mind a két szerelvény bent van egy állomáson, nekem fogalmam sincs melyikre kell felszállni, merthogy a megállók csak a szerelvények mögött vannak kiírva... Ez itt jobb, de itt is sok a hézag. Viszont az emberek nagyon jók, elég csak egy hangyányit tanácstalanul kinézned és máris valaki segíteni fog. És nem azért, hogy közben ellopja a pénztárcádat... Hétvégenként sok a gubanc, mert általában szerelik a járatokat itt-ott, de meg lehet szokni, a legtöbbször napokkal előtte kiírják, vagy bemondják, úgyhogy ha odafigyelsz, nem ér felkészületlenül.

Valójában amiért szerintem sokkal jobb/működőképesebb, mint a BKV, az az emberek kedvessége, türelmessége. De én ezért élvezem ezt a várost jobban amúgy is.

Hát ennyi. Talán még annyi, hogy bár föntiekből kiderülhetett, hogy én egy MTA fan vagyok, azért hozzá kell tennem, hogy legtöbbször biciklivel járok mindenhová :))

A bejegyzés trackback címe:

https://nyctrip.blog.hu/api/trackback/id/tr603100257

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása