Sziasztok. Csupa jó hírem van. Irene nem okozott túl nagy kárt East Village-ben, így a szálláshelyünk sem szenvedte meg a hurrikánt. John, akitől a szobát fogjuk bérelni, megnyugtatott, hogy mire odaérünk, addigra már semmi nyomát nem fogjuk látni a viharnak. Szintén jó hír, hogy Leila és Rita, New York-i ismerőseink is megúszták, csak egy nagy esőt és erős szelet jegyeztek meg az egész Irene hype-ból. És még egy jó hír, Leila ismét írt, most az evés-ivás témakörben. A hajtás után olvashatjátok.

 

Buli, partik
Sajnos igazán sok infóval nem tudok szolgálni a New York-i partikról, mert nem igen járok klubokba. New Yorkban elég drága ugyanis a bulizás. A legtöbb klub belépőjegyet szed az ajtóban (cover charge). Régebben voltam például a Webster Hall (http://www.websterhall.com/) nevű helyen, ahol 30 dollár volt a belépő, amiért semmit nem kapsz, csak annyit, hogy bent lehetsz a helyen. Na, ezért járok ritkán bulizni.
Azért van néhány tippem. Például egy tetőterasz, a „230 Fifth”(http://www.230-fifth.com/), ami meglepő módon a Fifth Avenue 230 alatt, azaz fölött található. Ez is egy elég drága hely, de nagyon kellemes, mondhatni szexi atmoszférája van.
A Hudson Terrace  (http://hudsonterracenyc.com/) hasonlóan kellemes hely, és van még egy, ahol voltam, ez a Hotel Gansevoort teteje, ami a Meatpacking Districtben található. Maga a hely nagyon szép, és dögös, de sok olyan figura jár oda, akiket nem kedvelek. Sok félbolond bróker tolja a helyen a kokaint, és ez nem az én világom. Viszont ide ingyenes a belépés.
Mostanság New York próbál több szempontból is európaibb lenni, az egyik ilyen dolog a sörkertek, sörteraszok megjelenése. Ezek az elmúlt években egyre kedveltebb helyek a városban. Pár éve még csak egyetlen egy „Beer Garden” létezett, Queensben, az Astroria negyedben. Most viszont a sörteraszok és egyéb kiülős kocsmák nap mint nap nyílnak szerte a New York Cityben. Szóval New York próbál néhány dolgot ellesni Európából, de azt kell mondjam, hogy ezek a helyek sehol sincsenek egy jó budapesti romkocsmához képest. De azért próbálnak New Yorkban is a lehető legtöbbet kihozni ezekből a helyekből.
 
Éttermek
Ha olcsó éttermet keresünk New Yorkban, akkor bőven van választék. Ajánlom például a dinereket, amik általánosságban elég jók New Yorkban, vagy pedig ott vannak az utcai árusok, a food truckok, amikről már korábban is írtam.
Egy szendvics hálózat kajáit nagyon szeretem, ez a Wichcraft  (http://wichcraftnyc.com/). Kifejezetten finom leveseik vannak, nagyszerű salátákat csinálnak, és be is lehet ülni. Jó, ez nem egy valódi étterem, de egy kifejezetten magas minőségű gyorskajálda, ahol leülhetsz. Tehát miért is ne próbálnátok ki?
Vannak közepes és drága éttermek is, dögivel, de ezekbe egyáltalán nem járok. Érdemes megemlíteni közülük az Otto-t, a Suhi Samba-t, a  Buddakan-t, a Del Posto-t… Csekkoljátok a honlapjaikat, én sem tudok többet róluk, csak ezeket sztárolják mostanság.
Árak
Elég nehéz átlagos árat belőni New Yorkban, hiszen a különböző kerületekben egészen nagy árkülönbségek lehetnek. Az biztos, hogy egy vacsorát, (természetesen most nem gyorskajáról beszélünk) nem lehet megúszni sehol sem 20 dollár alatt személyenként.

Ha fast-foodot választanál, akkor a pizzát 1 dollár körül megúszod szeletenként, de speckó feltétekkel, vagy gourmet helyen ez akár 4-5 dollár is lehet. Az Artichoke (http://www.artichokepizza.com/)  pizzéria egészen kitűnő hely, és a DiFara’s ( http://www.difara.com/) legendás Brooklynban.
A hamburger ára nagyjából 8 és 20 dollár között mozog, függően attól, hogy hol eszed, milyen minőségű a marhahús, és milyen köreteket, salátákat választasz hozzá.
Nem vagyok nagy sörivó, de azt tudom, hogy 6 dollár körül kapsz egy üveg sört egy kocsmában, de ezt meg lehet úszni olcsóbban is, a happy hour alatt iszod. És a csapolt általában olcsóbb az üvegesnél. Egy pohár bor ára 7-8 dollár átlagosan, persze ez függ azért a bor minőségétől is, azaz mondhatjuk azt, hogy 7-8 dollártól indul, a határt pedig az ízlésünk és a sznobizmusunk szabja meg. Egyéb alkoholokat nem nagyon iszom, és liqour store-ban sem vásárolok, viszont ajánlom a Trader Joe’s hálózat  (http://www.traderjoes.com/)   Wine Shop-ját, a Union Squere-en, ahol igazán jó áron juthatunk finom borokhoz.

A bejegyzés trackback címe:

https://nyctrip.blog.hu/api/trackback/id/tr153197666

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása