T-11. 11 nap a felszállásig.

Egy nagy dilemma megoldása. Milyen citycardot vegyünk? Van pár, de az ajánlások alapján kettőre szűkítettük a keretet. Az egyik, nevezzük fapadosnak, az Official New York CityPASS. Hat látványosságot tekinthetünk meg vele, ebből négy fix, kettő pedig választható.

Íme az első négy:
-Empire State Building
-The Metropolitan Museum of Art
-American Museum of Natural History
-MoMA (The Museum of Modern Art)

Aztán jönnek az opciós lehetőségek. Az ötödik látványosság vagy a Szabadságszobor és Ellis Island, vagy pedig egy hajótúra a Circle Line városnéző túrák közül. Itt is lehet választani, van 2 órás körutazás, éjszakai út, 75 perces Szabadságszobor körüli túra, vagy egy The Beast névre keresztelt speedboat csapatás.

A hatodik látványosság, amit tartalmaz a kártya, a Top of the Rock, azaz a Rockefeller Center teteje, vagy pedig a Guggenheim Museum.

Mi a Szabadságszobrot és a Rockefeller Centert választottuk. Ha az eredeti belépőárakat fizetnénk, akkor azok a következőképpen alakulnának:

$21 Empire State Building
$20 Metropolitan Museum of Art
$16 American Museum of Natural History
$20 Museum of Modern Art
$12 Statue of Liberty & Ellis Island
$23 Top of the Rock

Ez így összesen 112 dollár lenne, tehát egyértelműen megéri megvásárolni az Official New York CityPASS –t 79 dollárért.

De mi van akkor, ha több dolgot szeretnénk megnézni. Nálunk a fizetős látványosságok közül ezek még mindenképpen be vannak tervezve:

$24.00 Intrepid Sea, Air & Space Museum
$19.25 NBC Studio Tour
$6.00   St. John the Divine Cathedral
$15.00 Tribute WTC Visitor Center
$35.50 Madame Tussaud's Wax Museum

Ez még 99 dollár és 75 cent. 

És itt jön a második kártya, a The New York Pass. Ezzel több, mint 50 dolgot lehet csinálni, és ráadásul sok helyen kapsz kedvezményt, legyen szó étteremről, üzletről. 170 dollárba kerül 7 napra, amivel így jobban kijövünk, mivel kerékpárt is tudunk bérelni, és egyik nap a kajára sincs gond, mivel igénybe lehet venni a  Food On Foot NYC Tours egyik túráját is.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nyctrip.blog.hu/api/trackback/id/tr373208619

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

art · http://www.nyctrip.blog.hu 2011.09.15. 13:41:50

@Judit Gubacsi: És ti is közvetlen járattal? Egy repülővel megyünk? Előre elnézést ha a gyerek sokat sírna;)

Your Decor · http://www.yourdecor.hu/index.html 2011.09.15. 13:44:19

Mi Londonon keresztül megyünk, szóval akkor nem egy repülővel. Melyik hotelben lesztek ha szabad ilyet kérdezni és hány napot? :) Mi a time square hotel manhattanben.

art · http://www.nyctrip.blog.hu 2011.09.15. 14:01:06

@Judit Gubacsi: Mi privát szállást bérelünk East Village-ben. Úgy érted, hogy a Hilton Times Square-ben lesztek? Egyébként 28-án jövünk.

Your Decor · http://www.yourdecor.hu/index.html 2011.09.15. 14:07:21

The manhattan at times square-ben, bocsi rosszul írtam le. www.tripadvisor.com/Hotel_Review-g60763-d93545-Reviews-The_Manhattan_at_Times_Square_Hotel-New_York_City_New_York.html

Mi átrepülünk még Los Angelesbe is, ott is szét akarunk nézni kicsit(1 hetet, szóval NY-ban csak 5 teljes napunk lesz, de már nagyon várom, mind a kettőt.
süti beállítások módosítása