Reptéri transzfer

2011.09.13. 14:09

T-5 nap. 5 nap múlva felszállunk. A zabszem effektus egyre erősebb. Mint már írtam, megpróbálunk minél több dolgot itthonról elintézni, hogy odakint ne legyen vele gond. A szállás és a városkártya után itt a következő lépés. A reptéri transzfer. Itthon a reptéri minibusz és a taxi a legismertebb mód a város-repülőtér viszonylatban, és ez New Yorkban sincs másképp. Annyi különbséggel, hogy a társaságok egy csomó extra szolgáltatást ajánlanak. És persze ott a tömegközlekedés is, amit szintén sokan használnak, de ez nálunk egy kicsi gyerekkel, babakocsival, biztonsági gyermeküléssel és két bőrönddel szóba sem jöhetett. Kezdjük ezzel.

Az MTA (amiről már írtam itt és itt) a leggazdaságosabb módja a reptéri transzfernek. A repülőtérről az Airtrain felé kell venni az irányt, ami 5 dollárért szállít el a városi metróhálózatig, amit több állomáson is elérhetünk. Mehetünk a Howard Beach megállóba, az A vonalon, vagy a Sutphin Boulevard-hoz és a Jamaica Station-höz, ahol az E, J és Z metrókat érhetjük el. Az Airtrain éjjel-nappal üzemel.

A shuttle társaságok tekintetében elég nagy a választék. A GO Airlink NYC sokféle járművet ajánl, a "közös" mikrobusztól, a sofőrös szedánokon és limuzinokon valamint SUV-ken keresztül a nagyobb buszokig. A "közös" mikrobusz hasonlít a budapesti minibuszra, tehát egyszerre több, egymástól teljesen független utast szállít 18 dollár körüli összegért, a többi - egyébként elég drága - szolgáltatás pedig olyan, mintha taxival mennénk, persze sokkal magasabb komfortfokozatban.

A Super Shuttle is hasonló - egyébként mi ezzel megyünk - itt is van lehetőség minibuszba szállni, de van privát szedán, SUV és busz is. Mi az oda-vissza útért jattal együtt 80 dollárt fizettünk. Igen múlt időben, mert előre lefoglaltuk és kifizettük a buszt. Ez érkezéskor nem sokat jelent, mert a bevándorlási ellenőrzés kiszámíthatatlan hossza miatt ugyanúgy be kell csekkolni a pultjuknál, de már megvan a visszaútra is a kocsi, pontos időponttal.

És még egy cég, ami talán a legolcsóbb, de itt kell a legtöbb kompromisszumot kötni. Ez a NY Airport Service. Itt jó nagy busszal visznek be a városba 15 dolcsiért, de nem visznek házhoz, hanem a megjelölt megállókban szállhatsz le.

 És a végén a taxi. Persze a jól ismert, már-már közhelynek számító sárga cég. Taxival egy út 60 dollár körül mozog, és ebben már benne van a borravaló is.

A bejegyzés trackback címe:

https://nyctrip.blog.hu/api/trackback/id/tr53223786

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása