Terror.

2011.09.09. 10:58

Két nappal a WTC elleni merénylet 10. évfordulója előtt nyugtalanító hírek érkeznek Amerikából. Állítólag a belbiztonságiak "hihető fenyegetést" kaptak. Matt Chandler, a belbiztonságiak szóvivője szerint a fegyegetés "konkrét, hiteles, de meg nem erősített". Az amerikai hírszerzés azonnal megerősítette a kutatást, hogy felmérjék a fenyegetés valódiságát - írja a New York Times. Nagyjából arról van szó, hogy hidaknál vagy alagutaknál lehet számítani autóba rejtett pokolgépekre.

 Michael Bloomberg nyugtatja a New York-iakat, szerinte "a legtöbb, amit tehetünk, hogy nem hagyjuk magunkat megfélemlíteni". A polgármester szerint az a legésszerűbb reakció, ha a lakók folytatják a megszokott életüket, de közben nagyon figyelnek. Bármi, ami kicsit is gyanús, azonnal jelenteni kell. Ez mindenki érdeke. (Kíváncsi vagyok, hány vakriasztáshoz vonul majd ki a rendőrség.) Bloomberg azt is elmondta, hogy az összes tervezett 9/11 megemlékezést megtartják, ezzel is nyugtatván a lakosságot. A rendőrség megkettőzi erőit a lehetséges célpontok környékén, és minden tilosban parkoló autót azonnal elszállítanak. 

A bejegyzés trackback címe:

https://nyctrip.blog.hu/api/trackback/id/tr503213307

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása